Friday, July 08, 2011

Kisah Bola.

HOME SWEET HOME! Tiada kl. Ada Ipoh. Terasa tenang sekali ber chill di depan ruang tamu rumah ku. TV TV! Telivisyen di ON kan. Food Channel ditonton. Laparnye. Kakak kata mahu ke tesco membeli bahan bahan untuk membake the cake. Chocolate Cake katanya. Tapi kan, problem is, si kakak sedang tidur lena lagi dibuai mimpi. Haha. Uu lama tak bake. Hari ni nak buat jugak Ice cream sandwiches! :D

Sebenarnya, Si kakak ini, Syaheeeda. Baru saja pulang dari study di uk. Tahu tak dia sudah menjejaki tanah stadium Emiratess. sigh sigh.  Bila pula can aku? takpe wawa, one day! Tengok pencil case baruuu dari Stadium gah di north london itu. Thanks sis.  :D



13th July. Kira-kira lebih kurang 5 hari lagi. Arsenal vs Malaysia. Saya, yang sudah menjadi penonton setia Arsenal selama 6 tahun, begitu teruja untuk menyaksi kan the youngsters beraksi di padang stadium kita yang mcm oklaa. Excited. Mana mahu miss. Cuma terbayang tiba tiba ada Thierry Henry di sit sebelah, nak cakap apaa eh. Heyy what's up man? Ah confirm pengsan dulu. Heheheh.
Love you Arsenal. Mereka kemarau piala apa pun hati tetap kat gunners. Player mana mana nak pergi pun hati tetap kat gunners. Bukan taksub, serius tak obses. Cuma mcm biasa.  Bila dah jadi favourite team, dan cara dorang main suit dengan mata kita, confirm lah suka. Tapi yang tahap suka ni dah jadi sayang. Tengok dari jauh kat tv nampak macam semut kan dorang tapi dah tau 'Eh itu Fabregas! Eh itu no 14 , haa Theo Walcott.'. Tak kira apa, Arsenal tetap no 1.  Kita tetap setia. kalah menang sedih gembira tapi tetap ada depan tv next week. Nampak aeron ramsey kena tackle sampai patah kaki terasa macam kita pulak yang kena. Peminat kelab Manchester United kutuk Arsengal. Hesh, marah la dulu. Boo balik pun boleh. Hehe. Kalau suka, ibarat saya dengan Barcelona FC. Tengok kejap la suka. Tapi cepat lupa cara mereka. Lagi2 spanish league selalu keluar pagi-pagi buta. Baru first half, Tak larat mahu meneruskan ke masa seterusnya.

Heh, I dont know why suddenly I compared them. Sayang, Suka dengan subjek Bola.  Haha


Assalamualaikum.

2 comments:

  1. untunglaaa ponteng kelas lagi semata nak tengok arsengal. Eh arsenal haha

    ReplyDelete
  2. Haha apa arsengal! untunglaaa. Orang dah belanja, rezeki tak boleh ditolak kan kan

    ReplyDelete