Tuesday, January 18, 2011

No short sem!

26/2/2011 - Ade short semester lah pulak. weheee. Dah biase dgn Uia. Keep changing everything everytime anywhere.  :D

WOAH! i wont take any short sem. Hurm, im not sure is this good or not.lol. tadi Madam Haliza ( my mentor ) call suruh jumpa dgn budak2 satu group yang mostly my class dan budak2 asasi med. Lepas tu mcm biase die minta markah mid sem sebab nak kira target for final exam. Lepas tu tiba2 die cakap yg kitorang  tak perlu buat short sem dah. Study plan untuk group dah berubah. actually, sebelum ni for my program, i had the 1st sem , the 2nd sem is IN PROGRESS , 3rd sem (short sem) , 4th and 5th. supposely lah.  heh, 2 years before entering the main campus -__- Isk sabarla. dah nasib dpt uia memang mcm ni. kdg2 rasa mcm sedih je nanti dgr org lain dah start degree kita pulak masih asasi. Huu , takpelah kan. Kitorang tak boleh buat short sem sbb ramai sgt. so die bg priority kpd spe2 yg repeat subject. Lg satu tak boleh sbb mmg dlm study plan takde pun. Jadi cuti mmg mcm lepas SPM lah. bulan 6 baru masuk 3rd sem. after this final exam yang habis akhir bulan 2 ni,  lepas tu cuti mcm 4 bulan. heh, nak buat ape tah. Kerja, lesen, masak ?  Grr. lesen! Haha. i dont know. tapi yg risau mesti  otak berkarat bila masuk 3rd sem tu. bulan jun. lameeenye. Klu tak , igt klu dapat buat short sem , cuti sebulan, then smbung short sem buat 2 core subjects cuba score baik2. atleast boleh mantain result. Well what can i do. ikut je.cuti lame mcm taktau lah nak buat apa.

Btw, final exams!  29th Jan fardhu ain
                              9th Feb English
                            16th Feb  Arab
                             21st Feb Chem
                             24th Feb Bio


Pray me the best. Im currently trying my best. Ummi dan baba jgn risaulah tau. Wawa okey je. Things are getting pretty well here. Alhamdulillah. :)  btw khamis cuti yay!  20th kan. :) Tapi weekend kakna dah balik,  ahh  malasnye nak kena stay uia lg. tak sbr nak balik cuti cny.  Im coming back home. tunggu ye rumahku syg. Bye. :D


    

No comments:

Post a Comment