Tuesday, January 18, 2011

No short sem!

26/2/2011 - Ade short semester lah pulak. weheee. Dah biase dgn Uia. Keep changing everything everytime anywhere.  :D

WOAH! i wont take any short sem. Hurm, im not sure is this good or not.lol. tadi Madam Haliza ( my mentor ) call suruh jumpa dgn budak2 satu group yang mostly my class dan budak2 asasi med. Lepas tu mcm biase die minta markah mid sem sebab nak kira target for final exam. Lepas tu tiba2 die cakap yg kitorang  tak perlu buat short sem dah. Study plan untuk group dah berubah. actually, sebelum ni for my program, i had the 1st sem , the 2nd sem is IN PROGRESS , 3rd sem (short sem) , 4th and 5th. supposely lah.  heh, 2 years before entering the main campus -__- Isk sabarla. dah nasib dpt uia memang mcm ni. kdg2 rasa mcm sedih je nanti dgr org lain dah start degree kita pulak masih asasi. Huu , takpelah kan. Kitorang tak boleh buat short sem sbb ramai sgt. so die bg priority kpd spe2 yg repeat subject. Lg satu tak boleh sbb mmg dlm study plan takde pun. Jadi cuti mmg mcm lepas SPM lah. bulan 6 baru masuk 3rd sem. after this final exam yang habis akhir bulan 2 ni,  lepas tu cuti mcm 4 bulan. heh, nak buat ape tah. Kerja, lesen, masak ?  Grr. lesen! Haha. i dont know. tapi yg risau mesti  otak berkarat bila masuk 3rd sem tu. bulan jun. lameeenye. Klu tak , igt klu dapat buat short sem , cuti sebulan, then smbung short sem buat 2 core subjects cuba score baik2. atleast boleh mantain result. Well what can i do. ikut je.cuti lame mcm taktau lah nak buat apa.

Btw, final exams!  29th Jan fardhu ain
                              9th Feb English
                            16th Feb  Arab
                             21st Feb Chem
                             24th Feb Bio


Pray me the best. Im currently trying my best. Ummi dan baba jgn risaulah tau. Wawa okey je. Things are getting pretty well here. Alhamdulillah. :)  btw khamis cuti yay!  20th kan. :) Tapi weekend kakna dah balik,  ahh  malasnye nak kena stay uia lg. tak sbr nak balik cuti cny.  Im coming back home. tunggu ye rumahku syg. Bye. :D


    

Thursday, January 13, 2011

this is it.

ahhhh final. Now is just so stressful. got many study plans but I just cant catch up with the plans well enough. Ade je hal. tapi banyak kena study. Tulah, kita hanya mampu merancang kan. Hurm. i want ummmmiiii. so badly. :(  haih.  wawa, relaks. Need a break. Rase macam nak balik rumah kakna. tak larat la nak lepak bilik lagi this week. And tonite ada program hisbah pulak. pergi la sekejap lepas tu bye2. cannot le lama2, banyak kerja. hehe.  Well i wish that i'll have a good sleep tonite. esok kelas awal. yaiks.

Monday, January 03, 2011

Selfish.

I shouldn't be one , right?  and, what now, am i being one? sigh, tak tahu, getting unsure of what I'm doing. :/
body still feeling quite weak today, Dizzy head . tapi kerja banyak. Quizzes are on their way. Mannn I should chill out a bit. Lawan. Everything is okay.

Sunday, January 02, 2011

Gunners 3-0. Good way to start a new year!

Hahahahaha. Alhamdulillah. Bangga. 1 january 2011, 3-0 over birmingham. Good job boys.  Walaupun cuma tgk first half je, sebab dah terlalu mengantuk. Bangun2 , good news wey! Act, Im quite happy bila tgk bola dekat rumah, sebab Akmal ,Cah pun arsenal jugak. I know aisyah will join us one day. tengok jela.  Haha.  Ahhh, so im going back to cfs uia today pukul 3 petang naik train. dan barang tak pack lagi. SIGH. Kejap je cuti. Malasnyeee :|  I wish everything will be okay! Tooodles. :D


Ps:  Well, rupanya someone's having tests on tuesday and thursday yee. Haa, pegi study2 pulak. Takde cuti2 dah. Haha.  Goodluck to A. :)