Thursday, December 29, 2011

2011.

Hari ni 28 disember. Lagi tiga hari nak masuk 2012. Okayy..

Secara jujurnya, 2011 bukanlah tahun yang terbaik. So many ups and downs. And I wonder why I made so many mistakes this year? Heh.. Baba pun cakap kenapalah anak dia yang sorg ni makin besar makin macam kanak-kanak en.  Kihkihkih. I knoww. 19 and still so not that matured lah. Well, i really am still tryinggg.  :D

Ups and downs. Banyak jugak. Biasalah, tak kira la dari segi emosi ataupun apapun.
Pasal belajar. Err.. I do have doubts on myself a lot this year. Selalu jugak la tahun ni..  Bila fikir pasal expectations, perghh. Kawan kawan kata saya relaks. Tapi u knowww what,  kadang2 hati berombak. So many doubts whether I can do this. medic.  Last last, saya fikir.. bukan semua pun dapat study, tuntut ilmu macam kita. I am very lucky. Jadi, syukur Alhamdulillah. Lets take what is given by Allah, and belajar betul2. I will not give up. :)

People change. I changed too.  I know I dont change to bad one nor good one. I changed to me. Mungkin sebab pernah patah hati sekejap tahun ni. Boleh tahan. Drastic changes wei. Kahkah. Bila down, kita akan belajar melihat diri sendiri dengan lebih dekat, lebih bersabar, lebih kuat. Mungkin kita akan lebih memahami.  Kita akan mencari jalan untuk melupakan segala yang pahit. Kita tak suka akan kesedihan, kita akan pandai untuk mengalih perhatian. Doa, ketawa dan senyuman adalah ubat, mungkin itu sebabnya gua sekarang banyak ketawa. Dan mungkin kita juga lebih banyak tidur,  sebagai ubat untuk fikiran yang kacau. Kan? Huehuee..
But now, um love. Just doakan, insyaAllah. :)

It was the year where I learnt that..  mistakes is what it is,  in the end I will learn something from it. Learning always make us one step closer to be better in life.  Happiness will come after sadness, That's what Allah has promised. And I believe in that. Thus, in 2012. Im gonna be 20! I wanna be a better person,  and I wanna do my best in my study, and I want to spread love and joy to others! InsyaAllah. :)

Sunday, October 16, 2011

Blabla

Okay. Rasa macam kena menulis. Haha. Minggu ni banyak benda jadi.  Sekarang, parents nak pergi haji, tapi tiba2 ada masalah sikit dgn pihak pengurusan visa kat sana. Patut nya dah settle. Kesian pulak tgk dorang. Sedih jgk. Sbb dorg mcm tgh risau dpt ke tak sbnrnya. Kenduri dah buat. Just, doa la harap2 dpt good news.  Dan driving, Harap2 lepas lah. Risau sbb dah guna byk duit skrg. Nak kena pass. Kalau tak, sshkn parents lg.  And alby, Im sorry.  Bcos Im not there when I should be. Entahla. I'll pray the best for your tests. Huhu. Satu problem duduk kat rumah tak buat apa. No, it's me, the problem. It's really is my weakness. To think a lot. Because I will always start to depend on others to make me feel better. I guess Im still like a kid, not nearly an adult. Huhu :( Tapi betul lah, sampai bila nak macam ni. Asyik susah hati, lps tu risaukan atau susahkan orang lain. I need to change.  Kena belajar berdiri dengan kaki sendiri. :)


Wednesday, October 12, 2011

The inside voices.

Bila kita nampak kuat, tapi sebenarnya lemah, mungkin cuma sebab kita dikelilingi oleh orang-orang yang kuat.
Tapi, mcm mana bila kita sorang sorang ?  Entah. Mesti takut. I just wonder.

Thursday, September 29, 2011

Singgah sebentar. :DD

Uhh man. Lama nya tak main blog. Wwell, Due to the slow wireless connection here,  jadi malas. Haha. Cakap apa lg eh? Just two paper left for my final exams. InsyaAllah. Tak sabar mau habis. Bubbye.  :DD

♪♫  Ohh with half of my heart, I cant stop loving you.  - John Mayer. :D

Friday, September 02, 2011

few last days of Ramadhan. di rumahhh :)


Hari ni dahh hari keempat syawal.  Back home already. Esok buat makan2 kat rumah, so hari ni and pagi esok kena masak2. Hmm but Im not feeling so well now, so lepas ni nak tidur dulu. hehe. Raya kat kampung memang best. Tapi moga2 amalan2 ramdhadan terus kita bawak ke bulan2 seterusnya. Moga kita betul2 berjaya pd bulan ramadhan dan tidak meraikan kemenangan di syawal hanya sekadar secara zahiriah. Hopefully :)  Ah post ni ari2 last ramadhan sy smbut di rumah. Just wanna post some photos of foods. And official kuih raya di rumah :D
Make steam fish for berbuka. Yum!.

Dua hari ini makan di bawah. Saja tak mau makan di meja. Full house :D

We make kuih sarang semut. Version cute. Hihi

Comel kan? :D

Adik -.- Rindu!



Cookiess


Friday, August 26, 2011

Balik raya! :D

Helooo. Assalamualaikum. Its 26th of August today! What day is today? Saya balik rayaaa. wehoo.  Walaupun tengah keseorang di dalam bilik menanti adik yg sorang tu habis kelas, takpeelah. Actually i have no idea on what to write, I feel like telling everrryyything. But I dont know how to put the words right. Lol. So many things happened, maybe. And Good things mostly :) Alhamdulilllah Weekend ni pasti busy with cleaning, baking and so on. Definitely I'll bake some cookies, kuih sarang semut, cornflakes and cakess. Cant wait! Hee. My mind for the whole week has been pretty much towards the other week, raya week. Not really because of raya, raya sehari je feel dia, maybe I just want to go back home. And rest for 1 week. I wont pack any books, sebabbb memang tak kan study. Hehehe. Im feeling very happy lately, for a lot of reason. Tapi yelahh, biasa2 jelah. Bila terlalu happy pun rasa insecure tu cepat je datang, so biar rilek2 je lah. :)  Hmmm, i've lost my word. Banyak nak cakap. Tapi, entahlah. Hehe.
Selamat Hari Raya Idul fitri. Maaf zahir batin :)

I found peace when I'm confused not in me, but in you.
♫ You by Switchfoot



:)

Friday, August 12, 2011




Dear Allah, the only thing I ask of you is to hold him when I'm not around, when I'm much too far away.

Thursday, August 11, 2011

banana phonee


Hahaha. Im a bit gloomy and unhealthy this week. & this will freshing me up. So cuteee. :DD

Wednesday, August 10, 2011

Life?

Dulu, aku adalah seorang yang tidak mengetahui, tidak berpengalaman, hidup semua nak berada dalam safe zone je. Life seakan smooth, susah untuk ada curve. Setiap hari, aku tak pun teruja untuk mengetahui ataupun mencuba sesuatu yang lain dari yang lain. Sedar tak sedar, aku mula bosan dengan hidup yang tiada curve. Tapi aku simpan, kerna diri sendiri pun tak tahu apa yang diri rasa. Seperti sedar tapi tak sedar. aku takut untuk tidak bersyukur pula. Selepas tu, usia mula meningkat, terus aku menjadi seorang yang ambitious. Nak jadi doktor. Nak straight A. I dont really care about other things. Friendship? Ahh naah. Taktahu. Balik sekolah bukan jumpa dahh. Love? Apatah lagi. haha. Macam tu laa. Satu hari, bila ditakdirkan aku untuk bersekolah asrama, I feel happy. Kenapa? Aku nak tukar diri aku. Aku bosan jadi bosan. Tah, tapi tak tahu pun macam mana. Susah, untuk aku yang perasan diri kuat dulu, bila masuk asrama jauh dengan family, baru aku tahu aku tak kuat mana pun, homesick selalu. But atleast I make a step, I cried with a friend, a companion. Ada la teman. Dari situ, aku tahu aku mula seronok untuk berkawan. Aku mula menghargai sesiapa yang ada di sisi. I still think that my life is always in ease. Study ok. Problem pun tak banyak. But then, one day, in one moment, everything changed. Masa tu adalah pertama kali aku merasai apa itu rasa kejatuhan. Gelap, semua jadi gelap. Semua orang tak mengerti, termasuk aku sendiri. Segala perasaan buruk dan gangguan itu datang secara tiba-tiba. Aku mula putus asa, malas mahu meneruskan hidup. Aku tak nampak cahaya. Only I know how it felt. I never felt that scared being alone. Dan kadang2 ada sesuatu perasaan atau perkara itu yang kita tak boleh terangkan. Di saat aku sudah hampir benar-benar terjatuh, I gained supports, dari keluarga, dan kawan2. Aku mula belajar untuk bercerita. Aku mula belajar untuk mengatasi rasa takut, dan bangkit dengan keupayaan diri sendiri. Aku mula belajar kenapa aku hidup, yes and I know, kerana adanya Allah. Aku cuba untuk dekat kepada Dia. Hatiku mula tenang sedikit demi sedikit. Aku menjadi seorang yang lebih kuat. I started to realize that everything happens for a reason. Dari situ, aku mula menjadi orang yang lain. orang yang lain itu aku suka. Aku mula jumpa pelbagai jenis cerita manusia. Mula berkenalan. Mula menyukai dan menyayangi dan seterusnya. Aku hargai orang yang aku sayang.  Perspektif aku terhadap kehidupan mula berbeza. Life is much more that becoming someone that have money, high status, or good grades or whatever.  I just want to be a person.   Macam tak perlu nak tension dah sbb fail sekali, it's like dont put limit to yourself,because you never know.  mcm tu la. I dont want to think hard. Tapi.. yela im not perfect at all. Senyum gelak satgi sedih, buntu. Macam biasa laa. Tapi hidup ni kan seperti proses. Teruskan apa yang perlu diteruskan.  Semua berlaku ada sebab. Jatuh, kita cari jalan utk bangkit balik. Proses untuk bangkit tu samada cepat atau lambat, tgk usaha, lepas tu rezeki kita. And I believe that,memang kadang2 ada orang ni nak berjaya banyak betul dugaan. Tapi ada jugak orang ni nak berjaya macam senang je,semua dapat. Semua orang kisah lain2. Tapi dua-dua pun memerlukan kesabaran dan kesyukuran, supaya kita boleh terus meneruskan hidup dengan cara yang betul. Tahlaa. I dont know. I think I write too long. Hehehe. I just feel like writing today. Hmm I've been sleeping a lot lately. Selsema  :( Bdn pun tak sihat bbrapa hari ni. Takpelahh. Huhu it's almost 2 am. Besok kelas pagi kot.  Nitee. Salam ramadhan ke-11 esok. :D

Monday, August 01, 2011

Yawnn. sleepy

Since recently, I've been a deep sleeper. Good way to get away too. Haha
Have u guys ever think when you acted too strong, your heart might turn to be as hard as rock?  Sigh, I don't want that.
zzz.

Btw! Slm ramadhan to all. Iklan cincau soya mesti dah keluar bukan? Haha. The syaitan wont be here, but their friends, our nafsu or desire is still within us. Shud have control of them.. The thing is, We never know that this might be our last ramadhan or not. May u have a good one :)

Ps: My body is not feeling so well..tsk. Makan durian banyak sgt. -.-

Saturday, July 30, 2011

Harimau.

Mood : Aumm.

Singapurapurapurapurapurapurapurapura.
Macam tak mau main bola. Aduyai.



Ps:
 :)
It's always the same conversation that I never wanted to end.
And the ending that I wanted to hear again.

Thursday, July 28, 2011

Ramadhan :)

   Selamat datang bulan tercinta, tahun-tahun yang lepas mungkin sambutan ku seperti tidak tersambut, kerna diri terasa penuh dengan dosa.

Beri peluang Ya Allah untuk ku turut serta lagi, kerna ku tahu ini masanya, untuk bergantung penuh terhadap-Mu. Untuk merasa kehadiranMu.


Detikkan hidayah, bimbing lah aku , serta bimbing lah jiwa-jiwa serta hati orang-orang yang aku sayang. 
Bawalah kami ke suatu pengharapan kehidupan yang lebih hakiki. 




Doa lah. Dan percaya. Allah sayang manusia. Tak kira buruk atau baik sejarah kehidupan nya. Sesungguhnya orang yang tidak mempercayai akan janji Tuhan itu rugi, dan terlalu rugi.



Sunday, July 24, 2011

Dont wanna be the wind.

http://www.youtube.com/watch?v=ow6osGF3RVc


You know I hope you'll sing along, though it's not your favourite song,
Dont wanna be the wind, there's nothing left for me.


..And I hate the thought of finally being erased. But baby, that's the best of me.


Ps : Saja nak berjiwang. Lol kidding.  tak de la. Im having physics 2 paper tomorrow. Wish me the best. :D

Friday, July 22, 2011

Food food food.

 Kenyang perut , senang hati. 
 Seorang pencinta makanan amat suka dgn makanan. Dpt lihat dari jauh pun tak mengapa. 


Daim cake. Ikea meatballs.  Nak lagi. Recently in love with them hihi :D

Big Apple di Uia. 

Meja STUDY.

Ni meja bestie sama saya. Mirasyud. Kitorang memang pemakan.

Emergency food.

Oh patutla terasa tak senang. Gundah. Belum makan, huhu. Taktau la apa motif gmbar. Makes me hungrier. Heheh I wish makanan boleh turun dari langit sekarang.  McD ke! :D




Ps: Ramadhan is coming. Selamat berpuasa.  :)

Thursday, July 21, 2011

Mimpi.



Aku di angkasa memeluk glob dunia. Seperti si tukang tilik bersama bola ajaibnya. Bayangan kehancuran dan kerosakan di atas muka bumi muncul.  & tiba-tiba aku dibawa ke bumi bersama keluarga. Di suatu tempat yang penuh dengan umat manusia. Semua nya kelam kabut. Semua nya haru biru. Ku lihat ke belakang, Ombak besar. Yang seperti dahagakan manusia dan seluruh isinya. Semakin hampir.. terus dahiku melekat di tanah, bersujud. Hiba, takut, sgt takut dan berserah. Apa nasibku Ya Allah. Lalu, ombak besar mulai hampir, memakan dunia, memakan segala pencakar langit yang dahulunya gah berdiri, umat manusia dan... hm, aku. Mimpi membawa aku ke rumah pula. Tak fhm knp. Di ruang tamu aku ditenangkan ayah. Tapi. tidak sempat menyambung ke slot seterusnya, lg selagi. Tup. 


Dah, terus aku bangkit dari tidur. Masih dunia nyata. Masih ada. Diriku terkejut dan terlalu takut. Aku seperti mahu menangis. Tapi tidak tahu mahu cari siapa. Tgk phone pun no idea nak call siapa2. Tskk. My bb je ada. Merujuk kpd bantal busuk hihi, di peluk. I cried inside. Pagi2 dah macam ni. :(  takut. Ini seperti satu peringatan. Kan?



Ps : Adik2, Jgn lupa baca doa sebelum tidur. Tp , sy lain la. dah baca pun mimpi hari2. Semua style mengarut 5 minit dah lupa. Haha mainan syaitan. Kdg2 takut pula jd kenyataan. Kalau mimpi jumpa prince hensem je nak jd kenyataan. :P

Wednesday, July 20, 2011

Two zero.

In two months time. :) Tapi. ini ayat dulu.
How i wish. Haha but it's okay. :)


Ps : Nak dekat exam sgt lapaar. Huhu

Sunday, July 17, 2011

To a person;



Nota buat seorang teman jauh. Hari ini kalau boleh, sungguh aku mahu ada disisi.  Di kala susah, di kala senang. Maaf.. aku tiada. Cuma sungguh, harapan agar perasaan senang dan tenang sentiasa di hati, serta dipermudahkan segalanya. All is gonna be well soon for you. InsyaAllah.  

 :)

Tuesday, July 12, 2011

Sunday, July 10, 2011

Red Velvet Cake & Ice cream Oreo Sandwiches :D

Few photos of weekend's deserts. Made by me and kak ieda :) ARR SUGAR RUSH! 

















I named this Arsenal Cake !!!! 

Friday, July 08, 2011

Kisah Bola.

HOME SWEET HOME! Tiada kl. Ada Ipoh. Terasa tenang sekali ber chill di depan ruang tamu rumah ku. TV TV! Telivisyen di ON kan. Food Channel ditonton. Laparnye. Kakak kata mahu ke tesco membeli bahan bahan untuk membake the cake. Chocolate Cake katanya. Tapi kan, problem is, si kakak sedang tidur lena lagi dibuai mimpi. Haha. Uu lama tak bake. Hari ni nak buat jugak Ice cream sandwiches! :D

Sebenarnya, Si kakak ini, Syaheeeda. Baru saja pulang dari study di uk. Tahu tak dia sudah menjejaki tanah stadium Emiratess. sigh sigh.  Bila pula can aku? takpe wawa, one day! Tengok pencil case baruuu dari Stadium gah di north london itu. Thanks sis.  :D



13th July. Kira-kira lebih kurang 5 hari lagi. Arsenal vs Malaysia. Saya, yang sudah menjadi penonton setia Arsenal selama 6 tahun, begitu teruja untuk menyaksi kan the youngsters beraksi di padang stadium kita yang mcm oklaa. Excited. Mana mahu miss. Cuma terbayang tiba tiba ada Thierry Henry di sit sebelah, nak cakap apaa eh. Heyy what's up man? Ah confirm pengsan dulu. Heheheh.
Love you Arsenal. Mereka kemarau piala apa pun hati tetap kat gunners. Player mana mana nak pergi pun hati tetap kat gunners. Bukan taksub, serius tak obses. Cuma mcm biasa.  Bila dah jadi favourite team, dan cara dorang main suit dengan mata kita, confirm lah suka. Tapi yang tahap suka ni dah jadi sayang. Tengok dari jauh kat tv nampak macam semut kan dorang tapi dah tau 'Eh itu Fabregas! Eh itu no 14 , haa Theo Walcott.'. Tak kira apa, Arsenal tetap no 1.  Kita tetap setia. kalah menang sedih gembira tapi tetap ada depan tv next week. Nampak aeron ramsey kena tackle sampai patah kaki terasa macam kita pulak yang kena. Peminat kelab Manchester United kutuk Arsengal. Hesh, marah la dulu. Boo balik pun boleh. Hehe. Kalau suka, ibarat saya dengan Barcelona FC. Tengok kejap la suka. Tapi cepat lupa cara mereka. Lagi2 spanish league selalu keluar pagi-pagi buta. Baru first half, Tak larat mahu meneruskan ke masa seterusnya.

Heh, I dont know why suddenly I compared them. Sayang, Suka dengan subjek Bola.  Haha


Assalamualaikum.

Wednesday, July 06, 2011

Ku lihat air mata lagi.

12.36 am. Lampu bilik sudah dipadam. Dua orang kawan sebilik sudah mau tidur. Cermin mata dipakai lalu laptop kawan dibuka. Kali ini mari guna wireless Uia yang sangat awesome. Hehe. Terasa mahu menulis lagi. Maaf dipinta sekira ada yang terasa. Aku manusia biasa, punya perasaan yang mahu diluahkan namun kadang kadang tidak tahu apakah yang diluahkan itu tidak atau ada memakan hati sesiapa. Harap tidaklah. Sorry. :) Hari ini  ku dengar kisah baru, perihal si kawan yang seorang lagi, Si kawan yang tampaknya sentiasa positif. Si kawan yang aku sudah kenal hampir setahun lebih di sini. Aku masuk ke bilik, dia ada, air mata bergenang. Aku tanya kenapa. Oh, kisah persahabatan yang di sia sia kan. Alamak. Terasa pulak minggu ini minggu sedih ke apa. Effect juga pada diri tau huhu. Sudah banyak pula air mata jatuh kulihat. Aku mula meminjamkan telinga.  Kadang kadang dalam berkawan ada juga si racun. Si racun yang suka mengambil kesempatan atas sesuatu kebaikan, si racun yang tidak pernah mahu mengenal budi, si racun yang suka bermain dengan ego dan emosi. Merasakan diri gagah berkata 'Friend? Lets end it' akhirnya terbicara. Si racun rasa puas hati. Si kawan datang kembali merasakan tidak matang nya sebegini. Namun ditolak seperti tiada maruah dalam diri. Aah, cerita ikhlas ikhlas berkawan akhirnya kena backstabbed la ni. Aku juga mengenal siapa2 di dalam cerita ini. Tapi siapa aku untuk berkata lebih. Aku suruh si kawan diam, relaks lah kalau rasa dah buat benda betul. Harimau yang diam itu lagi ditakuti daripada anjing yang dipukul menyalak. Yang pasti, si kawan akhirnya mengenal siapa kawan siapa lawan. Menangislah sepuas puas nya ok. Awak tak rugi wahai si kawan, Esok bangkit. :)

  Awal malam, thanks Hazimah Lieww Hihihi for the guitar. Kawan sebilik Syud namanya mula memetik tali gitar. Rindu le tu. Vokalis harusla wajeehah. hahaha. Raja, bersama si kawan. Mulaaa dari lagu love light, banmal, menanti sebuah jawapan, hadapi dengan senyuman, jars of hearts, hey soul sister, price tag, marry you, dan akhirnya rindu setengah mati. Layan. Agak awesome syud. Berapa kali lagu Aku rindu setengah mati dia main. Lagu penuh syahdu.

  Lewat malam, Jumpa balik si Hazimah Liew. Hehe my soul sister kat sini. Sengaja mahu betanya khabar, akhirnya 5 minit jadi 2 jam? Haha. Nampak sedih lagi raut wajahnya. Aku faham ,cerita dia aku boleh rasa. Cerita, pendapat, luahan hati semua lebih kurang. Soul sister! :D Tapi hari ini, membuat aku rasa gusar kembali. Ia datang lagi. Kadang kadang bila sebuah kenyataan itu sedang berlaku, kita lebih suka mahu untuk berpura pura sebentar. Padahal, entah. Mungkin dari sebentar, boleh jadi lama. Ya, tiba tiba aku takut. kadang-kadang aku mahu, tapi aku tak tahu.

Assalamualaikum. 

Monday, July 04, 2011

Apa pun tak boleh.

Salam. Petang ni ada quiz kimia. Tapi merasakan otak perlu rehat, Hehe yela tu en.. jadi laptop aku buka. Broadband dipasang. Hm, terasa mahu menulis. Semalam aku dan rommate meminjamkan bahu kepada seorang lagi kawan baik kami, aduhai berderai air matanya. Sedih. Tak pernah kulihat dia kesedihan sebegitu rupa. Sakit dia rintih, kenapa dia selalu kena macam tu. Dulu sahabat baik menikam belakang , sekarang seorang teman lelaki. Dulu mencari, harapan diberi, namun di hati tiada redhai. Bila si perempuan sudah hampir memberi hati, akhirnya terluka hati. Si perempuan hanya mahu menjadi diri sendiri, sudah acap kali berkata yang dia tidak pernah ber relationship, maka dia tidak bersedia. Walau di hati terdetik, namun chill chill belum lagi. Si lelaki akhirnya tidak dapat menerima, lalu memulakan agenda membalas sakitnya dihati. Haih, kemon la bro. Aptb. Caci maki diberi, hati perempuan di anggap macam batu. Kasar kasar perempuan tu pun, sakit juga tahu tak. Mahu main tarik tali sangat, tak de guna bro kalau tak de keberanian dalam hati.  Aku juga pernah merasa sekali. Ya, sedih. Tapi, atleast bagi aku cara si dia lebih gentleman. Tak pernah pula berkasar. Susah mana nak lepas, si dia tetap pernah ada dalam hati, aku cuba untuk faham. Orang tanya kenapa aku nampak kuat sangat, ye la tu. Takes time juga. Di hati siapa tahu. Tapi aku redha, kerana syg aku lepas. Tapi dahla kan. Buat apa mahu kecoh, Jodoh itu di tangan Tuhan.  Entahlah, Cuma berdoa si kawan kuat. Apa aku tahu si kawan dia perempuan sejati, bukan seperti yang lain. Dia sedih, aku sedih. Dia happy, aku happy. Dia sakit, aku sakit. Akhir kata, rilek rilek je kawan. :)

She’s a keeper, too bad you didn’t keep her.



Sunday, July 03, 2011

Kata hati.

I miss my familyy. :)


wechoria , wechoria daradiridaraduu.  Melayan lagu korea tanpa menyedari esok ada ujian kimia. Jgn salah sangka, Tak addict pun K-Pop. Hehe.  Selama ber chill chill kat bilik, membaca blog, membaca buku cerita sejarah para Imam tulisan Abdul Latip Talib diberi pinjam seorang kawan bernama Meor. Menarik apabila membaca cerita zaman dahulu. Gemilang nya Islam, luhurnya peribadi mereka, dan menarik juga cerita sejarah kan. Aku suka. Tiba-tiba datang inspirasi. Walaupun macam tiada kaitan, Manusia berubah kan. Fakta lew tu. Usia mendewasakan, kita pun menjadi lebih berpengalaman. Tapi bagi aku, yang dewasa itu adalah siapa yang belajar daripada segala pengalamannya. Aku berubah? Mungkin. Aku pun tidak tahu. Semoga ya. Umur pun 19 lagi. Dunia luas, jiwa kurasa perlu di isi. Tapi.. Soal ni, aku pun tidak tahu nak berkata-kata lebih. Kadang kadang aku pun lemah. Aku cuma harap. Aku boleh jadi dewasa.
Btw. Maaflah, bila cakap tentang sejarah. Haiya.  'a mutual friend from the past'. Tu diaa datang balik. Dari mana datang balik tu. Biar la rahsia. friend? Ya lah. Atleast aku pernah rasa mereka itu friends. TakpaAku dah maaf kan. Jangan risau. So senyum lah anda sepuas puasnya. :)

Ps : Trimas kepada kawan-kawan si pemuzik jalanan. Cinta manusia datang dan pergi. Cinta Tuhan itu pasti. dan ya lah, kecundang itu proses untuk kita menjadi pencinta yang gemilang! Cewah. and and btw, lupa ada tumblr. baru mau active. http://wajeeshock.tumblr.com/. Hehehehe 

Really, medic..

Hi,
Good day people! You know what, there's those time when I just dont know whether Im taking the right path  now. Basically this is about my academic things. eh no, part of life. Im now doing the foundation program of Medical in UIA. So far so good, I've been keeping a 3.8 track for every semester Alhamdulillah. Not to boast out or what, no lah. Hopefully I can mantain or do better. But then, Eventhough being a doctor has been my childhood's dream but sometimes I just feel so insecure whether this is what I can do. I know I can, but the commitment is very high, based on what some experienced people told me. I am not really a really dilligent students like who I was in high school anymore. Right now Im more a relaxed person, I prefer to focus and understand the content pastu gi main main hehe. rather than studying the book for 24 hours. I mean it's still not enough i know Degree lain kot, banyak hafal. Hm I dont like to put force on myself anymore like what I did during Spm. I know no complain and more effort is needed in every goal that we want to achieve, but it just came to my mind whether I can do it..studying..too much. hihihi. Entahla, sekarang rasa agak insecure je kot kan. Takpe lah study je cara kita. Other people can, why cant I? :D  Oh I also have the thought of being a professional baker or pro chef one day. Hahaha. Side dream la yang itu. Hmm it's fine la, apa yang kita ada sekarang adalah peluang kita. Pray for the best je. Assalamualaikum.

Saturday, July 02, 2011

Akan ku bawa dia terbang.

Gembira. Aku rasa. Terasa bersyukur kepada Allah Maha Agung dengan apa yang ada. Tiada apa yang baru. Cuma, terasa kuat dan dekat. Terasa lebih bebas. Dunia pun nampak luas. Pemikiran pun lebih matang. Bila terfikir, Manusia yang berspecies homosapien ini, sentiasa pula melukai dan dilukai. Bodoh kan kita? Tapi bodoh kah? Mana aku tahu semuanya itu. Sesungguhnya kita ini banyaknya jahil. Pening kan. Apa yang aku tahu, aku tak mahu hidup dalam bayang-bayang penuh dusta. Sekarang adalah lebih baik untuk menjaga habluminallah dan habluminannas kita. Dunia pun tak lama. Walaupun mungkin perjalanannya tidak akan seperfect yang kita mahu, namun cubalah..bermaaf maaflah, bersangka baiklah, dan berbuat baiklah. Moga hikmahNya dalam setiap sesuatu pun sentiasa dapat dirasai dan difahami aku dan kamu juga. Moga-moga perasaan susah dan serabut terus hilang terbang sejauhnya. Mungkin kadang kadang kita terasa tiada berani lagi untuk mencuba dalam kehidupan ini. Tapi bak kata seorang sahabat aku yang seorang lagi, jangan terlalu kecewa, nanti merana.  Dan apabila tiba musibah, katalah ; Ya, aku tak kalah, cuma perlu masa. Nanti bangkit semula. :) Semoga aku dan kamu semua kuat. Jangan ditanya, Jangan mula memberi persepsi. sengaja mahu menulis. Im fine saja. ;D

Study Organic Chemistry masa weekend bestnya lah, hehh. Tiba2 craving Mcflurry :DD
 Next week mau balik! My friend Syakir's coming yay. Dan ada birthday org tuu. Kakak saya :)






Saturday, June 25, 2011

Stop and stare

Stop and stare, it's like Im moving but I go no where. 


Assalamualaikum, hi there :) Ohh lapar laa~ Im now just chilling in my room while listening to the music and my chemistry study, my head is quite full with all the Carbon and Hydrogen and all the bondings. haha. So much tense, I wasnt that good with Organic Chemistry since Spm ? -.- ...hmm, but it's fine. Study je lah kan apa lagi. Org kata effort tu lg penting. :DD I've been replaying this song over and over again. It has been my favourite for so long. I like songs with deep meanings. One Republic is awesome. I love their songs. Btw, congrats to Sepah. andd  cant wait for the transformers 3 movie. No more Megan Fox eh rite? Sokay maa. Optimus primee i miss you :DD   










Sunday, June 19, 2011

Selamat Hari Baba.



Baba, Alhamdulillah kerana dapat dilahirkan di dunia sbgi zuriat mu. InsyaAllah Wawa doakan segala kebaikan hanya untuk baba dan ummi. Tiada apa dapat membalas segala apa yang telah baba usahakan atau korbankan untuk keluarga kita.  Hanya Allah swt. yg mampu membalas..Semoga kehidupan di dunia dan akhirat diredhai :) You are trully the best dad! Embracing your awesomeness everyday is a pleasure for me, Thanks for the guidance. Pray for me.

& Happy birthday too Akmal. Lil Bro, We all love you! All the best ok! :)

*Copied :D
terasa semangat apabila melihat ayat ini apabila kita diuji
Remember ,
Be kind to your heart and stop
worrying about the things which are
out of your control.Let Allah Almighty
alone handle them.Remember that
Allah swt would never take
something away from you without
the intention of replacing it with
something better. 



:)

Saturday, June 18, 2011

Misunderstood Saturday

What doctor says, And what the patients understand. Cute pulak :D * Tapi, takda la, pesakit skrg sudah hebat ilmu medical nya enn. Hehe.  


Artery: The study of paintings.
Bacteria: Back door to cafeteria.
Barium: What doctors do when patients die.
Cesarean Section: A neighborhood in Rome.
Catscan: Searching for a cat.
Coma: A punctuation mark.
Dilate: To live long.
Enema: Not a friend, opposite to friend.
Impotent: Distinguished, well known.
Labor Pain: Getting hurt at work.
Medical Staff: A Doctor's cane.
Morbid: A higher offer than I bid.
Nitrates: Cheaper than day rates.
Node: Was aware of something.
Outpatient: A person who has fainted.
Pelvis: Second cousin to Elvis.
Post Operative: A letter carrier.
Tablet: A small table.
Terminal Illness: Getting sick at the airport.
Tumor: More than one.
Urine: Opposite of you're out.
Varicose: Nearby, close by.
Vein: Conceited

Hint: try to associate the pronunciation to any other words whom have the same pronunciation but different spelling. Ckp laju ala ala amerika pun boleh. kih




Di rumah. So happy to be home! :) Esok Ahad, cepatnyaa

Relaks.



Marah itu api. Apabila api dilawan api, maka maraklah ia. Tapi jika api dilawan air, maka tunduklah ia. Berwudu' lah tatkala kau marah. InsyaAllah api takkan dapat menyentuh hatimu. :)




Thursday, June 16, 2011

Past.

The Past, should always be ignored at all ? I guess no. Past isnt always hurtful, and it could be joyful. Without the past, I wont learn anything in life or I would be able to get to know some people that are so important to my life now. From the past, I gain strength from within my family, Making good friends, building friendships & for once I found a love.  I always said to myself or to others, What's past is past whenever problem rises. True. Moving on and find a new hope.  But, there are those time when I feel like going back to the past. But I cant, now.. How immature i am, I always feel inside. Until, sometimes im afraid of the future. This are my little personal feeling I shared here. The thing is, We really need people in our life, for strength. kita semua saling memerlukan. So im trying my best to love all the people around me. 


Probably there will be some days we'll feel exactly like we're in the 'happy' past again, soon or regardless the age. Let all the matters decided by Him :')




PS : Oh Malaysia. Banyak betul isu.  Pening -.-   
Tapi kita kena ingat apa pun, 
'Negara tak masuk syurga atau neraka. tak penting ia dinamakan Islam atau tidak. Insan yg menguruskannya yg akan dihisab di akhirat kelak.'  

Wednesday, June 15, 2011

Day 30

Assalamualaikum,

Well,  hehehe. I just realized that I havent really finish my 30 days challenge. There's still Day 30th post. "Who are you?" 

 Wajeehah. A really simple person. Yet, is trying the best she could.. for this precious life given by Allah. :) 

Yay habis dah!  *Prob after 3 months ye?  Hihi. :p

Im now just chilling in the room, after studying Comp. book for awhile, Rest is needed.Today is 15th. I've been missing. Hm I dont know.  

These few days, There's some ppl who keeps bothering me. No. Not some ppl. A person. that i barely know. & now, it just become too uncomfortable. :\  Sorry dude

But the week anyway is alhamdulillah okay :) Yeah cant wait for friday. Should be friday fun fun fun with Amira Syud and Raja. Haha. Chillin out at Mira's home before taking the train back with Hnsh and Raja. This weekend I'll be doing something quite naughty la too, Skipping the uia talk. Wajib tau. Tapi. Heheh 
Haruslah teman si adik mau balik ipoh. I too, need some time at home. :D

Bye, nak makan kuey teow kung fu hari ni. Favourite lah hee. Yumyy 

Yahdikumullah Wa Yuslihu Balakum 
(May Allah lead you and ease your thinking) 
Be strong wawa.
from Hnsh's blog.

Monday, June 13, 2011

Hadapi dengan senyuman :)


Hari ni , saya sangat sedih. Saya tiada apa-apa, cuma sedih melihat kawan yang kita sayang dalam kesedihan. Sedih melihat orang orang yang kita sayang dalam kesusahan. Saya harap dia kuat. Dan tadi sengaja mahu mendengar lagu-lagu lama, terdengarlah lagu ini. Cuba la dengar. :) Memang kadang-kadang hidup susah kan. Tapi sebesar mana pun masalah yang kita fikir kita ada, kalau kita berserah dan kembali hanya kepadaNya, insyaAllah dipermudahkan. Rasa kecewa akan bertukar kepada perasaan redha terhadap ketentuanNya, dan akhirnya bertukar kepada sebuah harapan baru.

Be strong my friend!  :)

Sunday, June 12, 2011

Tidak semua wanita berhijab itu solehah tapi wanita yang solehah pasti berhijab. Jaga iman, jaga solat, jaga akhlak dan jaga aurat.   Dia tetap bersama-sama kamu di mana saja kamu berada, dan Allah Maha Melihat akan apa yang kamu kerjakan (Al-Hadiid 57:4) 

:)

Friday, June 03, 2011

:)

Oh Allah, give me strength. I know i can overcome all this. Soon rainbow will come.  :') 

Wednesday, June 01, 2011

lil sister of mine. :D

Slm. Tadi petang masa tgh layan drama tiba-tiba kena ajak main badminton tepi rumah dgn adik plg bongsu, Siti Aisyah.  Kitorang borak-borak sambil main-main. Then dia ckp ni. :D

Aisy : Aisyah kan bila korang ada boleh la ikut korang, klu takde dah, aisyah dah mcm lupa dah..
Wawa: Gasp gasp..ikut apa?
 Aisy : Xla. Mcm klu kakna ada, aisyah ikut la tgk jepun dgn korea..klu takde kat rumah, aisyah dah x tgk dah. 
Wawa : Haha yeke..klu kak ieda pulak?
 Aisy : Klu kak ieda aisyah ikutla dia jahit2 bag, yg mcm arts.
 Wawa : Haha mmgla..kakwa pulak? 
Aisy : Hehehe. Kakwa entahlaa. Hehe. Dgn kakwa aisyah asyik kena jerit...sbb kakwa mesti lambat bls. 
Wawa : Kah kah. X fhmm la. Nape mcm tu pula?
 Aisy : Mcm .. Klu kakwa tgh tgk tv ke apa ke, mesti kena panggil byk kali.."Kakwaa.." pastu kakwa x jwb.."Kakwaa.." pastu mesti baru kakwa ckp .."haa" ke, "kejap kejap" ke.. Sllu lmbt jwb.
Wawa : Hahaha. yekee? Ooow. so kakwa xde ikut apa eh. Oklaaa. Hahaha. Hmm kak cah pulak? 
Aisy: Haha. Kakcah..mcm blog la,anwarhadi la..heheh. Abg amal..xde ape lg.
Wawa : Tp aisyah asyik nak duduk dgn kakwa je kat rumah? Sllu kcu kakwa je. Kcu tidur pagi2. Hish..
Aisy : Dah kakwa yg ade kat rumah mmgla. Aisyah xde kawan la kat rumah .. :( 
Wawa : Smash! :P

Hahah. Kesian adik. Kelakar jugak. Bila fikir mmg la, adik beradik lain semua pun mcm dah besar. Hal masing2 jugak. Aisyah ni baru 9 tahun. Klu kitorang balik baru la main2 dgn dia. Yeap, Im like that at home or anywhere else.  Hehehe. Sbb sy tahu sy bukan seorang yg multi-tasking. Boleh la, tp mcm kureng. Klu tgh tgk tv ke, tgh baca ke, tgh bake ke, susah sikit la nak bg reaction klu org panggil. Samada terlalu fokus atau ada sesuatu di dlm kotak fikiran ku. Haha. That's why orang selalu yg kenal rapat ckp  wawa blur la. Mrs blank -.-. Tp Xdela teruk sgt. Hehe. Hm, mcm tu pun, aisyah ni, tetap jugak kacau kakak2 dia tiap2 hari. Nakal tu budak ni. :D 

Malam ni nak makan tembikai sejuk! Hihi. Tgk drama 3 sisters kat tv dorang makan. Nmpk yummy! :P



 Hm, I feel like writing again. :( I think I may have gone through a long bad period and probably still in the same bad patch. But, I don't quite feel as bad as before. Maybe it's because I feel like I don't want to care or think about it as much as I did before. I am not sure myself. How positive I wanna be, sometimes I'll just fall for awhile. I've no problem with everyone, really. Im wishing everyone the best. What's past is past.  But, sometimes we'll just want to burst and feel better afterwards. Sorry to all my friends, if I seems like avoiding everyone. I dont wanna talk much about the how are you and what are you now questions. I dont wanna lie. Im just hoping that the family will be better, and the rezeki to come. & I dont know whether Im just in the state of denial or Im beginning to accept anything. Most of you might not understand anything Im saying. Lol. Hmm but this is really ok. This is just part of life, when we feel dissapointed or scared. Those kind of feelings, you know. Life is ok compared to others, alhamdulillah. I know i shouldnt complaint much. I know that I have Allah, to tell everything. And to hope for everything.  He has His better plans for us. In the end, I just want to be fine and feel fine. I know that I'll reach there someday, because I've managed to come this far somehow. I really miss all my close friends. :)


"Ketika kita jauh daripada Allah, iblis yang suka umat manusia bercerai-berai akan menghampiri dan melalaikan kita daripada tanggung jawab terhadap keluarga"


PS :  Hari ni rabu!  Oh cuti. tsk tsk

Monday, May 30, 2011

Oh mann suddenly I wanna meet my girls so badly. Esp, Izhana Idrus! Rindu laa.  :D  

Maths.

Took this from FB.  Nice jugak. :D * Yay, tak perlu amik maths dah lepas ni. All settled. Heee :D


Keindahan matematik.  

1 x 8 + 1 = 9

12 x 8 + 2 = 98

123 x 8 + 3 = 987

1234 x 8 + 4 = 9876

12345 x 8 + 5 = 98765
...

123456 x 8 + 6 = 987654

1234567 x 8 + 7 = 9876543

12345678 x 8 + 8 = 98765432

123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11

12 x 9 + 3 = 111

123 x 9 + 4 = 1111

1234 x 9 + 5 = 11111

12345 x 9 + 6 = 111111

123456 x 9 + 7 = 1111111

1234567 x 9 + 8 = 11111111

12345678 x 9 + 9 = 111111111

123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88

98 x 9 + 6 = 888

987 x 9 + 5 = 8888

9876 x 9 + 4 = 88888

98765 x 9 + 3 = 888888

987654 x 9 + 2 = 8888888

9876543 x 9 + 1 = 88888888

98765432 x 9 + 0 = 888888888

Hebatkan?

Dan cuba lihat simetri ini:

1 x 1 = 1

11 x 11 = 121

111 x 111 = 12321

1111 x 1111 = 1234321

11111 x 11111 = 123454321

111111 x 111111 = 12345654321

1111111 x 1111111 = 1234567654321

11111111 x 11111111 = 123456787654321

111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Sekarang tengok ini

101%Dari sudut pandangan matematik :

Apakah ia sama dengan 100%?

Adakah ia bermaksud LEBIH dari 100%?

Kita selalu mendengar orang berkata dia beri lebih dari 100%?

Kita selalu dalam situasi di mana seseorang mahukan kita BERIKAN SEPENUHNYA 100%

Bagaimana nak MENCAPAI 101%?

Apakah nilai 100% dalam hidup?

Mungkin sedikit formula matematik di bawah boleh membantu mendapatkan jawapannya.

Jika:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTU VWXYZ

Digambarkan sebagai:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Jika:

KERJA KERAS

11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1= 99%

H-A-R-D-W-O-R- K

8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

Dan:

Knowledge

11 +14 +15 +23 + 12 5 +4 +7 + 5 = 96%

Serta

SIKAP

19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9= 96%

Dalam Bahasa Inggeris;

A-T-T-I-T-U-D-E

1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Sikap diri atau attitude adalah yang utama untuk mencapai 100%. Jika kita bekerja keras sekalipun tetapi jika tiada attitude masih belum dapat 100% lagi.

Tapi

LOVE OF GOD

12 +15 +22 +5 +15 + 6 +7 +15 +4 = 101%

atau

SAYANG ALLAH

19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101%




Hmm, I had dreams everyday. And it's all quite similar. hesh. wish it'd be gone.  Maybe the more we try to forget, the more it comes. Takpa la. Just that, & I wish Im that kind who could alwaysss fall asleep easily whenever I want to. & I wish I wont wake up too early bila tgh time cuti cuti ni. Hhehe. Gonna watch another drama Teppan Girl Japan today. Yosh  XD