Monday, May 17, 2010

I guess through time, Im maturing.

i make mistakes. i did silly things .  sometimes i am not aware of it. sometimes i am aware . sometimes i know. sometimes i dont know.  sometimes, i remember. sometimes, i just forgot .  i lost , i find ,i found. maybe i will lose it again. maybe i will find and found it again.  i do things. i make choices.sometimes  i am happy. i am also sad . i have my past , bittersweet. i have no idea of my future though.  i should not blame my pasts . yes, i make mistakes. i also did right things. hey me, dont feel bad. move on. hey me , life has its up and down. hey me , listen. getting lost along ur path is a part of  finding the path you're meant to be on. hey me ,wise up and live.
but all in all, Im enough . thank you Allah.  :D

yosh yosh ! woh really,im writing and feeeeling better! hahahhaha. 

Monday, May 10, 2010

hihi. while eating the yummy brownies.. :)

hiiii. selamat pagi! hah, im awake n fully rested n hungry , still havent taken my shower ,tak sidai baju lagi,  now lepak2 while eating the yummy brownies.. malas nye saya hari ni, kan kan ? ish ish . :))
fuh! penat gila ni semalam ,balik rumah dalam 9 camtu , mandi dan terus nak tidur. tapi tapi..ada orang kejut suruh tgk bola . hee . terima kasih awak! lambat pun takpe la. kalau la miss game2 last musim ni , sedihnyaa!  buka tv tgk woah chelsea , da 6-0 ? (8-0 FT) pergh . champion sudah. manu mmg tak de can . hehe nice la camtu . musim depan , it's Arsenal's, i just know! hmmm lepas tu terus tertidur dan otp skjap lepas subuh.tapi haihh ,rasa wawa cakap pun mcm ape je kan,smpi last2 dia pun tertidur. hehe sokayla. hmm but sorry  dear.mmg x larat la. huhu. -_-
ey, 2 days kat kampung !! fuh , all day work . takde relek2  kalau kenduri. tapi seronoook, tolong2 ramai2 .suke la kampung style punya,baru best ;)) tapi  mcm balik raya pulak . hmm hiris2 bwg ,halia dan yey akhirnya sabtu mlm wan bagi tolong buat kuih koci.sllu wan mana bg usik2 ,weee bukan senang nak dapat green light! dah lama rase cam nak try ,sbb kuih koci comel la. lepas tu dlm midnite, terus masuk nak tidur tpi x dpt tidur .just missing sumone badly.  :(
 esok pagi lepas subuh, terus mandi . baru nak rehat skjap, terus kena panggil ,anak2 dara mari sini tlg2. hahaha okay ler. takpe lah, its time to sweat! woowoo satu benda la, excited sies tak penah potong labu . makan tahu la kan .ehehe. pastu mcm2 lagi . poning  kepala den. kjap kena pggil sini ,kena pggil sana.  keje ,bfast ,keje ,mkn kenduri, keje smpi dah kemas2 . wah puas hati !!  :))


hmmm dah lama x buat new post kat blog ini. bukan bloggers sejati la saye kan . hhehhe.  pagi  ni 10 mei. izhana , mamal dan fatin dan kwn2 lain . ramai dah pegi matrik masing2. honestly i wish they will do their very best . Use this one year wisely. korang pasti boleh!  semoga ktorang akan sllu keep in touch .i love my friends..really do.. 
hmm life.. we're getting older eh. am i really? are you really? well alhamdulillah, Thank You Allah. we r now  still enjoying the miracle to still living in this world. hmm life..wah, im going to a new phase ,where i've passed the in the mother's womb phase,the baby phase , the tadika phase , the sek rendah phase , the sek men phase, and now getting into a new upgraded level , the uni phase . insyaAllah.  as i ( + you too ) are growing up older, we must to know that our responsibilities as a leader in ourself, as a daughther or son , as a muslim , as a friend ,as a student and as a part of the communities ,the responsibilities r getting bigger and broader. face it and get matured! wait wait..it is great rite ? jgn rasa susah pun. mungkin kedengaran sebegitu kan, tapi takde lah. wei , just enjoy the life ,share the life , and love the life. all in all , life is great !

whew, tak sangka kot dah nak masuk universiti..pening2 nak masuk mana ,matrik ke universiti islam antarabangsa ? iskk those few days..huu im suffered inside .hahaha mcm terover pulak.  tapi alhamdulillah! dapat dua offer ni pun kre okla. ttpi dilema menghantui ,bila uia ni dapat asasi pergigian .  Okay. mmg buat pun 1st choice dlm tawaran tu. tapi .. bila dah dapat. rasa mcm menyesal pulak. i dun think i'll enjoy it. tapi last2 , hmm saya tahu sbgi seorang insan yg lemah, i need help. thank you so much alby. u always make things to look clearer and easier for me ,thanks for hearing. :) dan thanks to laila dan bro azizi yg bg info tu , bila tahu dekat uia selalunya boleh nanti tukar asasi perubatan. i'll take the risk !  ++ waiting for jpa result (aus aus uk ireland )! hehe. amin. hmm.sekarang mmg clear,tamau lain other than perubatan..law,engineering,accounting, nooo x boleh .. i know myself.. ikut minat org la kan . im not choosing medic sbb ini kos famous la bg bdak2 straight. atau gaji power la (mmg taaak! serius weh, nak gaji lebih ,baik pegi bidang engineering atau bussiness.) . it's purely because I WANT TO.
hmmph. orang cakap medic sgt tough , medic sgt busy , medic sgt pening ,medic is a serious career. which makes me to have the second thoughts! ye laah sape nak kan life camtu. tapi itu for those yg ade mindset sebegitu. and i choose not to think like those people . i choose not to live like those people. i choose to live the way i want to. ye, nanti orang cakap ,wei cakap senang lah. yes , i can . i will live the way i want to. all is fine ,all is good ,all is easy ,all is fun ,all is good!
amin.. :)

hmm sekarang everyone is moving on with their life. wah. seronok dgr sume kwn2 ramai gak dapat offer,ada gak yg x dapat.tapi takpe lah, live on rite. hmm awal2 dapat tu ,tgk2 kat fbook ,sume macam dalam dilema ,matrik ke upu ?! ahahaha. same la di sini.  mcm...dilema..road not taken ^^  alby massauddi , asasi kejuruteraan kimia di puncak alam ,shah alam . all the best ok for this one year.lepas tu ,mesti boleh masuk UM . insyaAllah. use this one year sebaik mungkin. i trust you n pray the best for u  ,mesti mesti mesti bolehnye .amin. Never Give Up. i love u much much. :)))
amalia faqihah n elinaz ,buat dip dekat uitm n9. afzal kat uitm gak. putri pun . korang pun study elk2. thanks jd member2 plg setia lah. sayang kome :D
izhana idrus ,akmal syahirah , laila , hmmm dan ramai lagi. jom fight3! love u guys. keep in touch!  owh...rindu nyee ! . kte study la mana2 pun , yg penting be strong ,jgn sombong ,n kuatkan diri . fizikal ,emosi,mental , spiritual , HAHA OK2. byeee2.   :)