Thursday, January 05, 2012

Emo

Insecurities. Is with yourself, with things around you, and with people around you.
And it's a negative feeling.

I just have to be more confident, with what I have, with what I am now. That is all. Dont look weak, because I will be weak. Dont try too hard to be strong, because trying too freaking hard wont work.

Thursday, December 29, 2011

2011.

Hari ni 28 disember. Lagi tiga hari nak masuk 2012. Okayy..

Secara jujurnya, 2011 bukanlah tahun yang terbaik. So many ups and downs. And I wonder why I made so many mistakes this year? Heh.. Baba pun cakap kenapalah anak dia yang sorg ni makin besar makin macam kanak-kanak en.  Kihkihkih. I knoww. 19 and still so not that matured lah. Well, i really am still tryinggg.  :D

Ups and downs. Banyak jugak. Biasalah, tak kira la dari segi emosi ataupun apapun.
Pasal belajar. Err.. I do have doubts on myself a lot this year. Selalu jugak la tahun ni..  Bila fikir pasal expectations, perghh. Kawan kawan kata saya relaks. Tapi u knowww what,  kadang2 hati berombak. So many doubts whether I can do this. medic.  Last last, saya fikir.. bukan semua pun dapat study, tuntut ilmu macam kita. I am very lucky. Jadi, syukur Alhamdulillah. Lets take what is given by Allah, and belajar betul2. I will not give up. :)

People change. I changed too.  I know I dont change to bad one nor good one. I changed to me. Mungkin sebab pernah patah hati sekejap tahun ni. Boleh tahan. Drastic changes wei. Kahkah. Bila down, kita akan belajar melihat diri sendiri dengan lebih dekat, lebih bersabar, lebih kuat. Mungkin kita akan lebih memahami.  Kita akan mencari jalan untuk melupakan segala yang pahit. Kita tak suka akan kesedihan, kita akan pandai untuk mengalih perhatian. Doa, ketawa dan senyuman adalah ubat, mungkin itu sebabnya gua sekarang banyak ketawa. Dan mungkin kita juga lebih banyak tidur,  sebagai ubat untuk fikiran yang kacau. Kan? Huehuee..
But now, um love. Just doakan, insyaAllah. :)

It was the year where I learnt that..  mistakes is what it is,  in the end I will learn something from it. Learning always make us one step closer to be better in life.  Happiness will come after sadness, That's what Allah has promised. And I believe in that. Thus, in 2012. Im gonna be 20! I wanna be a better person,  and I wanna do my best in my study, and I want to spread love and joy to others! InsyaAllah. :)

Sunday, October 16, 2011

Blabla

Okay. Rasa macam kena menulis. Haha. Minggu ni banyak benda jadi.  Sekarang, parents nak pergi haji, tapi tiba2 ada masalah sikit dgn pihak pengurusan visa kat sana. Patut nya dah settle. Kesian pulak tgk dorang. Sedih jgk. Sbb dorg mcm tgh risau dpt ke tak sbnrnya. Kenduri dah buat. Just, doa la harap2 dpt good news.  Dan driving, Harap2 lepas lah. Risau sbb dah guna byk duit skrg. Nak kena pass. Kalau tak, sshkn parents lg.  And alby, Im sorry.  Bcos Im not there when I should be. Entahla. I'll pray the best for your tests. Huhu. Satu problem duduk kat rumah tak buat apa. No, it's me, the problem. It's really is my weakness. To think a lot. Because I will always start to depend on others to make me feel better. I guess Im still like a kid, not nearly an adult. Huhu :( Tapi betul lah, sampai bila nak macam ni. Asyik susah hati, lps tu risaukan atau susahkan orang lain. I need to change.  Kena belajar berdiri dengan kaki sendiri. :)


Wednesday, October 12, 2011

The inside voices.

Bila kita nampak kuat, tapi sebenarnya lemah, mungkin cuma sebab kita dikelilingi oleh orang-orang yang kuat.
Tapi, mcm mana bila kita sorang sorang ?  Entah. Mesti takut. I just wonder.

Thursday, September 29, 2011

Singgah sebentar. :DD

Uhh man. Lama nya tak main blog. Wwell, Due to the slow wireless connection here,  jadi malas. Haha. Cakap apa lg eh? Just two paper left for my final exams. InsyaAllah. Tak sabar mau habis. Bubbye.  :DD

♪♫  Ohh with half of my heart, I cant stop loving you.  - John Mayer. :D

Friday, September 02, 2011

few last days of Ramadhan. di rumahhh :)


Hari ni dahh hari keempat syawal.  Back home already. Esok buat makan2 kat rumah, so hari ni and pagi esok kena masak2. Hmm but Im not feeling so well now, so lepas ni nak tidur dulu. hehe. Raya kat kampung memang best. Tapi moga2 amalan2 ramdhadan terus kita bawak ke bulan2 seterusnya. Moga kita betul2 berjaya pd bulan ramadhan dan tidak meraikan kemenangan di syawal hanya sekadar secara zahiriah. Hopefully :)  Ah post ni ari2 last ramadhan sy smbut di rumah. Just wanna post some photos of foods. And official kuih raya di rumah :D
Make steam fish for berbuka. Yum!.

Dua hari ini makan di bawah. Saja tak mau makan di meja. Full house :D

We make kuih sarang semut. Version cute. Hihi

Comel kan? :D

Adik -.- Rindu!



Cookiess